Monday, May 21, 2018

Cara nak buat hidup kita happy



Hi fellas. So this night, I would love to sembang about things I've done to be much more happier with my kehidupan. 'Cause I can tell sometimes, we thought our lives are screwed, but eventually, it is just us who pikir, 'hidup aku tak fun bla bla bla'.

So heres the several things that I do to be happier in my own way.

#1. Do not think about what other people think about you.

Seriously dude, lantaklah apa orang nak cakap pasal awak. You, live your life. If they nasihat you or even kutuk or bash you, just ambik the positive parts. Don't even think of the negative sides that they told you. You know you. You know your worth, so buat apa kau sibuk pikir apa orang pikir pasal kau. Kau lantakkan je. Orang nasihat, dengar. Dan ambik pengajaran, tapi tak perlu sampai stress out with people yang bring you down. They do not deserve you, seriously. It is totally none of your business. Just live up your lovely happy life. And smile. 😊

#2. Masa akan merawat duka.

Sape je tak pernah kecewa? Atau dipatah remukkan hatinya? Atau dipijak lunyai maruahnya? Sape yang tak pernah? I bet everyone does. But time heals every single thing, guys. It is true that it takes time. Tapi ia akan terawat dengan sendirinya. You can cry. Cry hardly. Tapi jangan tunjuk kat orang yang kau lemah. Jangan update any sort of status kat social medias: facebook, twitter, etc yang you are sad, you are angry and stuff.. Trust me. Orang yang baca, orang yang stalk life kau. Sebenarnya lagi ramai yang suka kau jatuh. Lagi ramai yang tepuk tangan belakang badan. So, take as deeper as breath you wanna take. But please. Please. Please. Smile and move on. When you smile, you will heal your feeling a lil bit. So percaya dengan Allah, yang everything will be fine.

#3. Do not make a comparison between your life and others.

It leads to #1 and #2. Jangan bandingkan hidup kau dengan orang lain (aku selalu rasa ni). Kau hidup kau. Dia hidup dia. Cara kau dilahirkan pun berbeza, apatah lagi perjalanan hidup kau. Jangan ever fikir yang hidup kau lagi better daripada orang, atau jangan perasan hidup kau lagi worst daripada orang lain. Masing-masing ada hidup masing-masing. I always thought that my life was 'suwey', tapi aku lupa. Yang sebenarnya Allah letak kat sesuatu keadaan tu, sebab Dia Maha Mengetahui yang aku mampu pikul keadaan tu. Your life is already beautiful as it can be. Do not compare your life to others.

#4. Do not judge other people.

You dont know how much theyve been struggled before. You have absolutely no idea what their journey macam mana, so do not judge them. Let them be. Nasihat is good. But please do personally. Jangan jadi: kau takde pun whatsapp dia. Kau takde pun call dia atau jumpa dia, tup-tup kau update status kat facebook, yang kau tak suka dia kau rasa dia acah bagus and so on. Seriously, in my opinion, orang yang marahkan someone then update status on facebook or whatsoever socmed without contact the person first, are coward. Berani update sebab mintak backup daripada kawan alam maya, yang realitinya. Pengecut. So do not judge other people. Live your life like I mentioned at #1, #2, and #3.

#5. Stop thinking too much.

This I already explained at #1. So yeah. Do not think sampai takleh tidur atau sampai terbawak-bawak dalam tidur. You own your life. So stop worrying and thinking too much. Takesahlah kau tak tahu apa akan jadi lepas-lepas tu, just live your life happily and calmly. You will be just fine..

So... Thats how I not usually tapi try to make on my daily life to ensure that I have better life. Do you have any motivational ways to lift up your life? Mind if share it with my readers? 😊😍

2 comments

  1. btul
    yui setuju tu..

    salam 5 ramadhan

    ReplyDelete
  2. yes! masa memang merawat duka, bila dah lama luka akan sembuh tapi memerlukan masa.

    ReplyDelete


"Burung serindit terbang melayang,
Mari hinggap di ranting mati,
Bukan ringgit pandangan orang,
Budi bahasa tangkaian hati."

Berbudi dan berbahasalah seolah-olah esok kita akan mati.
Be courteous like it seems we are going to die tomorrow.

- http://www.blogeyja.com

© Reedit by Eyja Masliza for Blog Eyja Dot Com. Design by FCD.