Sunday, May 7, 2017

Sunshine Blogger Award Tagged By


So, I have been tagged by Airah Syahirah to answer the questions given. Sorry Airah, lama sangat dalam draft... Ni baru dapat publish selepas proofread. So here we go to the 11 answers that I answered according to Airah's questions! :)

Terangkan serba sedikit tentang diri awak.
Eyja Masliza bukan nama sebenar. Panggil eyja untuk lebih mesra dan rapat. Berumur 23 tahun. Start blogging sebab at first nampak blog kawan, pastu terus buat. So dari situlah belajar dan sampai sekarang ni pun masih belajar pasal dunia blogging. Pilih blog sebagai medium untuk eyja expose kan diri adalah kerana bloglah pada eyja satu-satunya tempat yang kita boleh tulis sesuatu atau warkahkahkan atau beri pandangan kita terhadap sesuatu dengan cara kita sendiri. Sebab masa kita menulis ni ni masa kita betul-betul menulis, sebab blogging kena ada masa sendiri kan, barulah akan terhasil sesebuah entri? So.... :)
Makanan yang paling sedap pernah awak makan. Masakan ibu tak dikira eh tu memang confirm sedap.
Banyak. Sebab eyja suka makan. Tapi mungkin paling sedap Nasi Ayam kat Seksyen 6, Shah Alam. LOL
Hadiah yang paling awak impikan untuk dapat.
Eyja paling nak.... Rawatan untuk mata eyja pulih seperti manusia normal yang takde rabun silau ke jauh ke dekat ke. Sebab like freaking susah dan sometimes it becomes annoying bila kita ada rabun. Tak nampak pa kalau takdak spect, tak ke haru???
Peristiwa yang tak dapat dilupakan seumur hidup.
Hmm. Susah soalan ni. Sebab dalam hidup ni, banyak yang kita tak nak ia jadi, tapi tetap terjadi. Dan bila kita mengharapkan sesuatu untuk ia terjadi, tapi ia tak jadi. Hahaha. Tapi paling tak boleh lupa ya? Hmmm... Bila hadirnya Harry dalam hidup kami bertiga (eyja, Emak dan Abah). Harry ubah kami semua. Jadi lebih rapat dan entahlah. Agaknya rezeki bela binatang ni, ada je rezeki yang sampai. Walau tak dinafikan ada ujian yang Allah beri, tapi tetap rezeki tu tak putus. :)
Barang yang awak suka kumpul.
KAHKAHKAHKAH! Notebooks! Eyja ada berpuluh buku nota yang tak pernah pakai sampai habis pun! Buat jadi planner lah apalah. Tapi end up tetap tak teratur hidup aku! Hahahahahaha. Like seriously, I am a notebook collector. Might be boleh tulis entry pasal notebooks ni one fine day. LOL
5 jenis barang yang wajib bawa sebelum keluar.
Bag (including purse), handphone, sunglasses, watch and keys. 
Kenapa awak menceburi dunia blogging ni?
Jawapan ada kat soalan pertama :)
Kenangan waktu kecil yang tak pernah lupa sampai sekarang.
Main kereta-kereta guna ubat nyamuk punya Macam ni hah. Siap tulis kereta CRV tau bawah dia! LOL

5 rutin wajib yang awak akan buat setiap hari.
Mandi, solat, makan, scroll handphone dan bercakap/bersembang serta planning in my planner book.
Tempat yang paling seronok awak pernah pergi. kenapa?
I would say masa ada event kat Bukit Cherakah. When I took a bicycle with Man and we took gambar, and I learned on how to take a very nice and good picture in a correct way. Siap menang gambar cantik tau! Huhuhu :)
Kenapa awak singgah blog saya?
Because you tagged me and I fell in love with your blog since then :)

Okay done! I hope my answers will warm your heart <3 So what about you guys? You may share your answer below :D

6 comments

  1. Main kereta guna kotak ubt nyamuk tu win. Haha. Dah lsma jugak awak ceburi bidang blogger ni ye ^^
    sy dtg nk jmput join giveaway ni :) http://akhalilah.blogspot.my/2017/05/giveaway-by-butik-julita-anje-saya-nak.html?m=1

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahaha legend tau ubat nyamuk tuh!

      haah lama dah <3 tapi still banyak lagi kena belajar :P

      sure will tengok on your blog! <3

      Delete
  2. Siqah tak pernah lagi makan kat Nasi Ayam Seksyen 6. Nak kena cuba jugaklah ni, dekat je nanye. Hihi.

    Seksa gak berbasikal kat Bukit Cherakah. Siqah pernah pergi sekali je. Semput. Hihi. Share lah gambar Eyja yang menang gambar cantik tu. Nak tengok! 😍 Siqah tak pandai angle gambar. Random snap je biasa. Asal ada gambar. Hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. you should definitely try there siqah! :)

      haah seksa. dahlah eyja tak reti basikal ada gear tu! alahai mana tah gambarnya.hahaha malulah!

      Delete
  3. I love collecting notebooks too even though I would end up not using it lol

    ReplyDelete


"Burung serindit terbang melayang,
Mari hinggap di ranting mati,
Bukan ringgit pandangan orang,
Budi bahasa tangkaian hati."

Berbudi dan berbahasalah seolah-olah esok kita akan mati.
Be courteous like it seems we are going to die tomorrow.

- http://www.blogeyja.com

© Reedit by Eyja Masliza for Blog Eyja Dot Com. Design by FCD.