Segmen : Seorang Syed Nak Bloglist!

Why Blog Eyja want to diletakkan di dalam bloglist Seorang Syed is because of Blog Eyja sure that Syed will always come here and leave comment and since I use English for my post, sometimes. And you can help my writing skills by correcting the words that I used. Because Syed TESL, kan? So kita share ilmu. InsyaAllah. Pastu pulak, kalau sudi nak letak Blog Eyja dalam your bloglist, alhamdulillah terima kasih. Kalau tak pun, takpe. still jugak Blog Eyja terjah blog-blog yang singgah Blog Eyja :D

Review pulak, to be honest. Please put the categories or labels. I always stalk and scrolling someone's blog posts by using their labels/categories. So it helps me a lot and I believe it help others too. Dan, takdak Cbox. Entahlah, I wont scroll blogger's blog kalau takde Cbox. Macam "hey you I nak kawan dengan you, you suruh orang jalan blog you tapi takde pintu rumah nak suruh orang bagi salam." hah gitu. Your blog is neat yet simple. That's the most important, keep it simple but still attractive. I would definately will visit your blog later. Sebab takde benda yang serabut such as lagu, bling-bling and all that. And lagi satu, bila tengok blog Syed, teringat blog FizGraphic. Oh, and one more thing please put Read More to your posts. Overall I give 4/5 for the very nice design :)

25.4.17

Segmen : Seorang Syed Nak Bloglist!


Sweet sangat Achey hadiahkan lagu buat isteri. Berjurai ayaq mata ceq sebab liriknya memang menyentuh perasaan.

Lirik Lagu Yang Terindah - Achey

Lihat diriku
Aku merayu
Walaupun secebis kasih beri kepadaku
Ia cukup bermakna
Sebelum ku terlena
Lena untuk selamanya

Yang terindah
Engkau tetap di dalam ingatan
Yang terindah
Manis mengatasi kepahitan

Cintaku tetap satu
Hanya kepadamu
Yang tersemat di dalam ragaku ohh~

Yang terindah 
Ku pintakan di dalam doaku
Yang terindah
Bila tercipta cinta padamu

Setia di jiwaku
Setia di hatiku
Kau lah 
Yang terindah

Lihat diriku
Aku merayu
Secebis kasihmu
Ia bermakna
Sebelum lena
Lena selamanya

Cintaku tetap satu
Hanya kepadamu
Yang tersemat di dalam ragaku ohh~

Yang terindah 
Ku pintakan di dalam doaku
Yang terindah
Bila tercipta cinta padamu 

Setia di jiwaku
Setia di hatiku
Kau lah 
Yang terindah

Setia di jiwaku
Setia di hatiku
Kau lah 
Yang terindah

24.4.17

Isteri Merupakan Yang Terindah Buat Achey


Dah lama dah I watched this movie. Tapi cam biasalah, tersimpan dalam draft berkurun lamanya. So today, I want to give some review about Kong: Skull Island. 

Synopsis:
This movie is about saintis, askar pastu pengembara who were unite to go to this one island yang takde lagi dalam peta dunia. So dorang macam nak discover lah, tempat tu macam mana and all that. So they went there. And they have found that bawah tanah tu macam berombak something like that. And then they found the king of the island: Kong. Kong ni sebenarnya penjaga island tu. Tapi Kong jadi pembunuh manusia disebabkan oleh soldiers lepaskan bom.. Kononnya untuk mengetahui bentuk muka bumi kat situlah. Tu yang Kong marah. So Kong attacked depa. Then they battle between Kong and soldiers. So ramailah askar yang terbunuh, benganglah kolonel Packard tu. Tu yang dia tak peduli dah apa saintis dan pengemabar cakap yang Kong tu sebenarnya penjaga pulau. Dah anak buah dia mati kan, dia naklah tuntut bela. Yang Kong pulak marah depa sebab yelah, masuk tempat orang kau buat perangai pulak. Dah pulak tu, depa letupkan bom tu menyebabkan bangun musuh Kong dari bawah tanah. Musuh Kong tu macam cicak gergasi. Cicak ni jahat gile. Dia bunuh mak bapak Kong and semua hidupan yang ada depan mata dia. So gitulah...

Rating: 
IMDb: 7/10
Blog Eyja: 9/10

Pengajaran:
1. Monghormati tuan rumah amatlah wajib - Masuk pulau orang kau lepas bom tak konghajo!
2. Selidik sebelum bertindak - Kita kalau nak orang suka kita, kita kena suka orang dulu. Macam mana Kong tu nak hormat manusia kalau masuk-masuk je si Packard dah suruh anak buah dia bom tempat tu. Tak tanya pun bahaya ke bom.. Boleh ke nak bom sebab nak check bentuk muka bumi kat sini. Pentah!
3. Jangan biar marah menguasai diri - Kita kalau time marah, fikiran kita jadi tak rational tau. So better sit down, calm down dulu, take a deep breath dulu. Then barulah berfikir. Sebab bila kita marah, keputusan yang kita akhirnya nanti akan makan diri. 

Sekian itu sahaja berita daripada saya. Semoga kita berjumpa di lain entri :D Nah, link kalau nak download cerita ni atau pun tengok online: http://pencurimovie.ph/kong-skull-island-2017-hc-hdrip-720p-1080p/

Movie Review: Kong: Skull Island


Do you sometimes feel macam "want to speak in English but so shy.." And you are afraid that your friends might laugh at you as well? Me too. I always afraid that I use a wrong grammar when I talk to somebody that I know he/she is better in English. But, the good of being me, I always, "whatever, I'm gonna hentam je." So I speak. Alhamdulillah, my English is getting better day-by-day. And people able to understand what I want to say. So, how I become confident, or become "bedal je"? Here is what I want to share to you all.

  • Don't be afraid to make mistakes. Like seriously, guys. As long as you are scared to speak in English publicly, then selagi tulah you have no guts to speak. Just say it. Eventhough after you speak, there's someone who betulkan ayat you, it's fine. That's a learning process. When someone correct you, then you know what is the correct sentence and you will not repeat the same mistake.

  • Practise makes perfect. Practise, anywhere you can and when you can. It doesn't matter with whom you practise, but it gives benefit to both parties. He/she helps you and you also help him/her. Because when you practise, you will tend to respond to each other. So, it will create a story and you automatically speak and may learn new words and sentence. 

  • Use simple phrases. Try to communicate with others in using simple words. As long as they understand what you are trying to say, then you are okay! And a simple phrases might lead to correct sentence. 

  • Respond to what people say to you. In English tau. Kalau deme kabo omputeh awok kabo balik Melayu idokler jadinye. When you try to respond to them, try to look at their body language. And that is the clue of what are they talking about.  

  • Don't speak too fast. It is important for you to breath when you speak in English. Because people might not understand what you are trying to said if you talk too fast. Breath. And use the natural rhythm to speak confidently. Your sentence wouldn't go anywhere. :D

So, those are what I use in order to get my English better. And one major important tips is, I read English entries and I read it loud. When I am at my room for example, I tend to baca kuat-kuat. Not that kuat, but in a speaking way and it works. I tend to lagi faham apa entry tu cakap and I tend to tak tergeliat lidah untuk speak in the future. And these are the blogs that I always stalked them to learn English. Because that is also one of a learning process. :)

http://atheeradayana.com/
http://www.eecashyaa.com/
http://fatinamdzfr.blogspot.my/
http://www.hanisamanina.com
http://www.erinazmir.com/
https://nurulrasya.com/
http://daydreampalette.blogspot.my/
http://faafirds.com/
http://claudiasrj.blogspot.my/
http://razanahanis.blogspot.my/
http://lennezulkiflly.blogspot.my/
http://www.proudduck.com/

Speak Confidently!

Hi peeps! :)

Have you ever feel like unhappy? Things you do, all gets wrong.. Or have you stressed out? Have you ever feel like no one is there to support or being there for you? Have you ever feel like you were there when somebody needs you but when you need someone, you just don't want to disturb anybody? I do, sometimes.. And I believed that we all do. Well, it's okay. Our lives doesn't have to be perfect all the time, aite? We have no right to not being sad or dissapointed and many other negative emotions.

There is a way to find out what is going wrong or what is happening... And then we can figure out what are the steps that we can do in order to feel better. So today, I would love to share to you about if you feel this and that, then what should you do..
  • If you tested with lust, then check your prayer. 
  • If you were stubborn, depraved, and feeling uneasy, then check you relationship with your parents.
  • If you feel stress and living in hardship, then check you relationship with Al-Quran
  • If you can't accept the truth, alway feel harassed and tense, then check how you react based on what you've heard from people who advice you.
Sometimes, we don't realise when did we hurt someone. We some other times also do not know when do we did wrong. Because we are not 'maksum'. So, whenever you feel these four categories, please recheck your life. I hope this post benefits you. :)

21.4.17

Kalau Kau Rasa...

Assalamualaikum.. Hi guys!

OMG! Bulan Ramadhan hampir tiba! Tazabarnyew nak puasa, nak solat, nak makan, nak makan, nak makan. Eh, (sila perbetulkan niat anda, Masliza) :P Well, aku bukan nak cerita pasal bulan puasa nanti. Tapi aku nak cerita kat korang pasal how to have fun at Sunway Lagoon. Weee!!!

Dah nak dekat bulan puasa ni kan? Mesti ramai yang dok memikio kat mana nak habiskan masa berkualiti bersama keluarga sementara boleh makan in public waktu siang ni? Nak, nak pulak family yang jarang-jarang bersama kerana kesibukan bekerja dan anak pun bersekolah semua. Pastu nanti kalau dah nak bercuti bersama keluarga, nak kena jugak pikir kat mana nak berehat? Ada ke hotel yang dekat dengan shopping mall, yang boleh anak-anak pun berseronok sekali. Apa pulak aktiviti yang parents can do, the children can do too, kan? Tu belum lagi kira budget lagi tu. Fuh, nak bercuti je pun. Tapi jenuh nak kena pikir itu ini. 

Well parents, say no more to dizziness! Di Sunway Lagoon, semua ada! Like seriously, aku sangat-sangat merecommendkan Sunway Lagoon as the place that you should book in order to relax and release your stress and have fun! Guys, kita sedia maklum bahawa di Semenanjung Malaysia terdapat beberapa buat taman tema air, tapi one thing yang korang tak tahu pasal Sunway Lagoon ialah Sunway Lagoon diiktirafkan sebagai taman tema yang terbaik di Malaysia. 

Sunway Group, which is the sebuah nama yang besar dalam industri pembangunan yang mengoperasikan Sunway Lagoon ni. Kenapa aku sangat-sangat mengesyorkan korang untuk ke Sunway Lagoon? Adalah kerana di Sunway Lagoon bukan sahaja ada taman tema air yang memang daboom, malahan ada jugak hotel, dan dan dan... ada shopping mall! Lengkap semua keperluan yang kita perlukan. Dengan keluasan 88 ekar, Sunway Lagoon mempunyai enam tema tarikan dunia! Enam weh! Bukan sikit tau! Kat bawah merupakan taman-taman tema yang terdapat di Sunway Lagoon:-

1. Nickelodeon Lost Lagoon

2. Water Park

3. Amusement Park

4. Wildlife Park

5. Scream Park

6. Extreme Park

Yang paling menjadi tumpuan adalah Water Park. Amacam??? Banyak kan? Takkan habis satu hari punyalah gais! Eh, ada lagi. Terdapat jugak permainan air yang terkenal seperti Monsoon 360, Vuvuzuela, Congo Challenge, Surf Beach, Waterplexx, Flowrider dan banyak lagilah! Kalau senarai satu-satu memang berjela nanti kang! Korang kena pergi sendiri ke Sunway Lagoon dan rasai sendiri. Selain tu, terdapat juga beberapa shows yang akan dimainkan pada certain-certain waktu untuk, of course to cheers you guys up such as Call for Celebration, Spongebob & Patrick Meat And Greet dan Mali Cove Dance Show serta lain-lain lagi.

Kalau dah aku kabo tak cukup satu hari nak have fun kat Sunway Lagoon ni, of course lah ada kena hotel untuk korang rehat. Nanti tak puas, kalau tak habiskan semua parks yang ada! So, don't worry! Aku akan listkan untuk korang, hotel-hotel yang berdekatan dengan Sunway Lagoon ni. Senang korang boleh pilih, mana-mana hotel yang korang berkenan. And here is one thing that very vital, kalau korang book bersama Traveloka, akan ada lagi berganda untung! Sebab dapat promotion untuk bermalam di hotel yang korang book. Nak promotion, ingat Traveloka! :) So, here is a list of hotels in Sunway Lagoon yang korang boleh survey before book.

1. Sunway Resort & Spa
Sunway Resort & Spa Hotel terletak betul-betul bersebelahan dengan Sunway Lagoon. Kalau korang datang je ke Sunway Lagoon, korang akan nampak pintu gerbangnya yang mewah dan sungguh mengalu-alukan kedatangan korang. Hotel ini menyediakan tiga jenis bilik dan suites untuk korang pilih iaitu Premier Rooms, The Club & Suites dan The Villas. Untuk setiap jenis bilik dan suites ini pulak terdapat lagi pilihan-pilihannya. Sebagai contoh, Premier Rooms menyediakan dua jenis pilihan iaitu Premier Room dan Premier Park Room, Manakala bagi The Club menyediakan lima jenis pilihan iaitu Club Room, Junior Suites, Executive Suites, Premier Suites dan Presidential Suites. Bagi The Villas pulak, terdapat tiga jenis pilihan iaitu The Villa, Premier Villa, dan Deluxe Villa. Berdasarkan review para tetamu yang berpengalaman meginap di sini, kebanyakan daripada mereka menyatakan bahawa saiz bilik yang disediakan cukup besar dan selesa.

2. Sunway Pyramid Hotel
Sunway Pyramid Hotel yang telah diubahsuai semula yang dahulunya dikenali sebagai Sunway Pyramid Hotel East terletak berdekatan dengan Sunway Resort & Spa dan turut dimiliki oleh syarikat gergasi yang sama, Sunway Pyramid Hotel mempunyai jumlah keseluruhan sebanyak 564 buah bilik dan suite. Sunway Pyramid Hotel menyediakan lima jenis pilihan untuk dipilih iaitu Deluxe room, Deluxe Park View Room, Deluxe Executive Room, Family Room dan Family Suite. Kadar harga bilik di hotel ini bermula dari RM400. 

3. Sunway Clio Hotel
Sunway Clio Hotel ni sebenarnya kembar kepada Sunway Pyramid Hotel tau. Kalau Sunway Pyramid Hotel tu nama dahlunya Sunway Pyramid Hotel East nya, hah ni kembar dia belah barat pulak. Sunway Pyramid Hotel West. Tapi tu dulu lah :D Sunway Clio Hotel ni mempunyai jumlah bilik keseluruhan sebanyak 401 buah. Sunway Clio Hotel menawarkan empat jenis pilihan kepada tetamu untuk dipilih. Pilihan-pilihannya ialah Superior Room, Superior Park View Room, Superior Executive Room dan Superior Executive Park View Room. Kadar hotel empat bintang ini bermula dari RM400. Yang bestnya, hotel ni bercantum terus dengan bahagian Barat Sunway Pyramid Shopping Mall!

Apa lagi? Jomlah serbu Traveloka dan book di Traveloka pada percutian kali ni untuk dapatkan promosi yang takkan dapat di mana-mana. Dan aku; BLOG EYJA mengucapkan selamat bercuti dan have fun guys!!! :D

20.4.17

Jom Bercuti ke Sunway Lagoon!

Assalamualaikum.. Hi guys!

OMG! We're soooooo excited to annouce the winners for our giveaway! Thanks to random.org, we were able to select our winners. Subhanallah... Wait! We would love to thank you all for your willingness to join our tiny tiny tiny giveaway. It was so fun and so lifted up when we saw there were many awaiting moderation comments. Alhamdulillah.... Thank you guys! Thank you so much! And congratulations to those who won. We do hope yang persahabatan dunia maya kita ni takkan terhenti di sini. And to you too guys, who do not win -NEVER GIVE UP. Sentiasa positif dan jangan berhenti daripada dunia blogging. There is sooooo much to explore in this blogging world! Trust me :)

Oh.. Btw.. From first until fifth winner will collect the gift from Blog Eyja. And the sixth until tenth will collect from Lyana Ishak. Clear, guys? SO...
.
.
.
Jeng! Jeng! Jeng!
.
.
And the winners!!!
.
.
.
Are.. :-
.
.
.
.
.
.
..
....
http://mawarberduri-piqa.blogspot.my/2017/03/giveaway-by-lyana-ishak-eyja-masliza.html DONE!

http://fws00blog.blogspot.my/2017/04/giveaway-by-lyana-ishak-eyja-masliza.html DONE!

https://ladyinredplanner.blogspot.my/2017/03/giveaway-by-lyana-ishak-eyja-masliza.html DONE!

http://msvelentine.blogspot.com/2017/03/giveaway-by-lyana-ishak-eyja-masliza.html DONE!

http://www.pokucu.com/2017/04/giveaway-by-lyana-ishak-eyja-masliza.html DONE!

17, 26, 8, 13, and 31 please contact Blog Eyja through whatsapp 011 3260 29 00 (EYJA)
-----------------------------------------------------------------------------------------------

http://www.budakgemuk.net/2017/03/giveaway-by-lyana-ishak-eyja-masliza.html

http://sukasukasurirumah.blogspot.my/2017/03/giveaway-by-lyana-ishak-eyja-masliza.html

http://mulan-sahbanu.blogspot.my/2017/03/giveaway-by-lyana-ishak-eyja-masliza.html

http://www.kasihjuju.com/2017/03/giveaway-by-lyana-ishak-eyja-masliza.html DONE!

http://www.cahayapermata.my/2017/03/giveaway-by-lyana-ishak-eyja-masliza.html

11, 5, 12, 21, and 2 please contact Lyana Ishak through whatsapp 016 488 4225 (YANA)
------------------------------------------------------------------------------------
And. Blog Eyja dapat rezeki lebih and Blog Eyja wanted to tambah seorang lagi pemenang yang akan menerima hadiah daripada Blog Eyja. Pemilihan pemenang bertuah ni pun menggunakan random.org and the lucky person is...
.
.
https://permatabiru0310.blogspot.my/2017/03/giveaway-by-lyana-ishak-eyja-masliza.html

So, 29 please contact Blog Eyja through whatsapp 011 3260 2900 (EYJA)
------------------------------------------------------------------------------------------
PARA PEMENANG HENDAKLAH WHATSAPP SEBELUM 8 APRIL 2017 (SABTU):,
- BERITAHU NOMBOR BERAPA
- NAK TRANSFER/ TOPUP 

Congratulations guys! :*

8.4.17

Pemenang-pemenang Giveaway by Lyana Ishak & Eyja Masliza

GIVEAWAY RAMADHAN & SYAWAL 2017

Thanks tagged eyja, Cik La. Ahaks xD Semoga CikLa sukses dalam GA ni, eheks xD

Jap, nak tag rakan blogger yang lain..

Alright, fuh.. Bismillah.. Ada 3 cerita yang eyja ingat. Siap call Mak iols tau, tanya kesahihan cerita. hahahahahahahah. Cerita ni semua berlaku masa eyja umoq 6-7-8-9 tahun rasanya.

Cerita pertama:
 Masa dah nak dekat raya, kan dah ada jual kuih raya semua kan? So eyja pulak suka makan almond london, Sebab mungkin coklat pastu ada kacang tu kan sedap.. So setiap hari mesti akan hilang 3-4 bijik. Tak dan raya hang! Habih kupulun sorang jah! Tapi ambiknya senyap-senyap je konon tak nak kantoi dengan Mak Abah. Padahal Mak Abah boleh je syak sebab kuihnya dah takde. Tonyong gile kalau ingat. Selalu first day raya mesti takkan ada almond london, sebab dah habis.. Time tu Abah tanyalah mana almond london, Mak jawab dah jadi taik adik dah. Hahahahahahahahah sorry Abah tak dan nak bagi Abah rasa. Sebab Abah pun suka almond london tu tapi takkan dia nak makan masa bulan puasa malam kan dah makan nasik pastu terawih pesemua. Sampai waktu sepatutnya makan kuih raya, kuih habis hahahahahahah. Abah tetap beli jugak walau dia tahu anak dia makan senyap-senyap, sebab kasih seorang ayah nak anaknya kenyang dan selera makan. Sayang Abah! <3

Cerita kedua:
 Time ni tadika dengan darjah satu kot? Balik je sekolah, minum air. Tak makan tau! Minum je. Pastu Mak marahlah, kan? Yelah, paginya puasa, balik minum. Tau eyja jawab apa? "Takpe, minum bolehlah Mak. Makan yang tak boleh, Adik puasa lah balik. Bukan makan pun." 

Cerita ketiga:
 Time solat terawih, eyja bukannya solat. Tapi duduk kat belakang jemaah lain, bersandar. Tunggu makanan. Kan moreh deme bagi semua sedap-sedap. Fuh balik kenyang bhai!

So, tulah cerita-cerita nostalgia puasa zaman kanak-kanak eyja. Heheheh Seronok kadang bila imbas balik kenangn dulu-dulu. Ada duka, ada suka. Adat sebuah kehidupan. Tapi jaranglah kita masa kanak-kanak menghadapi masalah macam bila kita dewasa ni. Sebab kanak-kanak ni kan anak Syurga. Bahagia sentiasa. Sampai ramai up status nak kembali ke zaman kecik-kecik. Sebab riang je tanpa masalah. Huhuhu. Pendapat masing-masing. :)

Zaman anda pulak macam mana? Ceritalah :)

6.4.17

Giveaway eCards Raya ; Nostalgia Puasa Zaman Kanak-kanak

Click banner kalau nak join!

5.4.17

Segmen Pencarian Bloglist Peaceful by Najihah TAMAT


Hi peeps. 

Totally wordless tau rini. Bukan sebab apa. Sebab susahnya jadi assistant photographer. Hahaha (actually tak susah pun, kau je yang merumitkan keadaan). 

Sebab apa aku kabo susah? Sebab birthday aku hari Jumaat. Hari Sabtu biasanya ada job wedding. Dan kalau nak ikut nasib hari jadi tak baik, Jumaat tu dah ada yang menikah dah. Hahahaha kelako tau birthday kena kerja (yang kerja sendiri nilah, nak merasa rehat bila sampai rijadi). 

Jadi haraplah bebeno aku takde job hari Sabtu tu. Jumaat tu takpe lagi. Walaupun birthday aku hari Jumaat, takpe kena keroje. Yang penting Sabtu tu aku takde kena keroje. Nak jumpa geng BU aku. Hmmm.... Dah lama sangat nak jumpa deme. Aamiin.

WW: Susahnya Jadi Assistant Photographer

Hello guys. 

Happy Wednesday! I hope your day will be good. 

Recently, I have had a giveaway, together with my bae; Lyana Ishak. We both didn't do it for a quite long time. So both of us don't really remember how to use random.org to select the winners. And I searched for the tutorial and luckily I found the correct tutorial. Thank you! :* So today, I would love to share to you guys pulak on how to use random.org to select a winner. Without further due, let's get start.

1. Go to the website random.org

2. This is the homepage. In the right you will see a box entitled True Random Number Generator.

3. Change the Max: from 100 into your total of participants. 
Like mine. I changed Max from 100 to 31 according to my giveaway participants.

4. Then click Generate. You will have the result. Good luck! :)


Tutorial: Cara Guna Random dot Org

  GIVEAWAY TAMAT  
ASSALAMMUALAIKUM WBT ♥

Hai semua! Ehem, tetibakan Lyana dan Eyja nak adakan Giveaway by Lyana Ishak & Eyja Masliza ni. Takde sebab apa melainkan nak share rezeki kami bulan ni untuk kengkawan bloggers. At first kami berdua adakan Giveaway by Lyana Ishak & Eyja Masliza ni sebab nak merapatkan lagi ukhwah antara bloggers di samping boleh melepak kat blog sana-sini yang join Giveaway ni. Selain tu, lebih kepada amal jariah sebab... KAMI SERTAKAN HADIAH! Jeng.. Jeng.. Jeng.. But first, let's take a look at the "syarats" first :)

Syarat-syarat bagi menyertai Giveaway by Lyana Ishak & Eyja Masliza

1. WAJIB follow blog Lyana Ishak & Blog Eyja
2. WAJIB like page Lyana Ishak's Stories & Lensa Manja
3. Optional add google+ Lyana Ishak & Eyja Masliza
4. Optional follow instagram Lyana Ishak & Eyja Masliza
5. Optional follow twitter Lyana Ishak & Eyja Masliza
6. Optional untuk tag rakan bloggers yang lain
7. Buat entri bertajuk Giveaway by Lyana Ishak & Eyja Masliza
8. Copy banner di atas dan backlink kan ke entri ni
9. Dah siap, linkkan entry anda di ruangan komen di bawah berserta:,
9a) Nama facebook, dan followers ke-berapa. (we strictly will check)
9b) Nama insta dan twitter anda. (kalau anda ada follow)

Done! Simple dan coolkan syarat-syaratnya? Hadiahnya takdelah grand sangat. Cuma insyaAllah berbaloi. So, ajak ramai-ramai rakan bloggers untuk join! Hadiah kami tak nak reveal lagi. (biarlah rahsia~) Kalau penyertaan memberangsangkan, jumlah pemenang dan hadiah akan meningkat dan akan diberitahu bentuk hadiah, insyaAllah. Kami akan update senarai peserta dari semasa ke semasa supaya kita boleh blogwalking dari blog ke blog. Wee!

Nota minda: Giveaway by Lyana Ishak & Eyja Masliza akan berlangsung selama dua minggu bermula dari 22 Mac (Rabu) hingga 4 April 2017 (Selasa).

4.4.17

Giveaway by Lyana Ishak & Eyja Masliza TAMAT

Hello readers! 

Today is a good day, Alhamdulillah. And it is so much better when I knew that I won Cik La's Segment! Alhamdulillah!. Woohoo. I get into CIk La's bloglist in a month which is so thankful for that! Because I admire her a lot. -With four kids and still manage to blogging, that was wow! And CIk La also had improve her blog so well. I commented about her blog in my post before this, about how to make her blog looks friendly and all that, and.. She did that! She even changed her template (if I'm not mistaken) 

Thank you random.org for picked my number! Heheheh alhamdulillah :) 


I Won CIkLa's Segment! Woohoo

Assalamualaikum hello guys! :D

So ni adalah senarai peserta bagi Giveaway by Lyana Ishak & Eyja Masliza. Mohon maaf sebab lambat sangat up entri untuk senarai peserta. Eyja ada masalah peribadi yang tak dapat nak dielakkan. Maaf sangat-sangat! Korang boleh click terus kat link blog di bawah untuk terjah dan follow :)

  1. http://thezafirahnazri.blogspot.com/2017/03/giveaway-by-lyana-ishak-eyja-masliza.html 
  2. http://www.cahayapermata.my/2017/03/giveaway-by-lyana-ishak-eyja-masliza.html
  3. http://tarotthefool.blogspot.my/2017/03/giveaway-by-lyana-ishak-eyja-masliza.html
  4. https://mainakjoin.blogspot.my/2017/03/giveaway-by-lyana-ishak-eyja-masliza-22.html
  5. http://sukasukasurirumah.blogspot.my/2017/03/giveaway-by-lyana-ishak-eyja-masliza.html
  6. http://syasyafiefie.blogspot.my/2017/03/giveaway-by-lyana-ishak-eyja-masliza.html
  7. http://inisemuapoyolaaa.blogspot.my/2017/03/giveaway-by-lyana-ishak-eyja-masliza.html
  8. https://ladyinredplanner.blogspot.my/2017/03/giveaway-by-lyana-ishak-eyja-masliza.html
  9. http://muslimahsejati96.blogspot.my/2017/03/giveaway-by-lyana-ishak-eyja-masliza.html
  10. http://mrsablogstori.blogspot.my/2017/03/giveaway-by-lyana-ishak-eyja-masliza.html
  11. http://www.budakgemuk.net/2017/03/giveaway-by-lyana-ishak-eyja-masliza.html
  12. http://mulan-sahbanu.blogspot.my/2017/03/giveaway-by-lyana-ishak-eyja-masliza.html
  13. http://msvelentine.blogspot.com/2017/03/giveaway-by-lyana-ishak-eyja-masliza.html
  14. http://jom-santai-aje.blogspot.my/2017/03/giveaway-by-lyana-ishak-eyja-masliza.html
  15. https://umienurpu3.blogspot.sg/2017/03/giveaway-by-lyana-ishak-eyja-masliza.html
  16. http://theaaisy.blogspot.my/2017/03/giveaway-by-lyana-ishak-eyja-masliza.html
  17. http://mawarberduri-piqa.blogspot.my/2017/03/giveaway-by-lyana-ishak-eyja-masliza.html
  18. http://queensyanis.blogspot.my/2017/03/giveaway-by-lyana-ishak-eyja-masliza.html
  19. http://jombercontest.blogspot.my/2017/03/giveaway-by-lyana-ishak-eyja-masliza_30.html
  20. http://www.sayidahnapisah.com/2017/03/giveaway-by-lyana-ishak-eyja-masliza.html
  21. http://www.kasihjuju.com/2017/03/giveaway-by-lyana-ishak-eyja-masliza.html
  22. http://elsaalicious.blogspot.my/2017/03/giveaway-by-lyana-ishak-eyja-masliza.html
  23. http://lovelysunshine93.blogspot.my/2017/03/giveaway-by-lyana-ishak-eyja-masliza.html
  24. http://akuchentacamera.blogspot.my/2017/03/giveaway-by-lyana-ishak-eyja-masliza.html
  25. http://www.miazain.com/2017/04/giveaway-by-lyana-ishak-eyja-masliza.html
  26. http://fws00blog.blogspot.my/2017/04/giveaway-by-lyana-ishak-eyja-masliza.html
  27. http://penselduabee.blogspot.my/2017/04/giveaway-by-lyana-ishak-eyja-masliza.html
  28. http://kanvasdakwat.blogspot.com/2017/04/giveaway-by-lyana-ishak-eyja-masliza.html
  29. https://permatabiru0310.blogspot.my/2017/03/giveaway-by-lyana-ishak-eyja-masliza.html
  30. http://sigadisberkacamata.blogspot.com/2017/04/giveaway-by-lyana-ishak-eyja-masliza.html
  31. http://www.pokucu.com/2017/04/giveaway-by-lyana-ishak-eyja-masliza.html
  32. Next..

Orait. Korang yang join mesti tertanya-tanya, kan? Apekebende lah si Yana dengan Eyja ni nak bagi..... Hehehe. Eyja kabo rope hadiah kat sini tanda tersangat amatlah menghargai kalian yang sudi join Giveaway by Lyana Ishak & Eyja, tak kesah pun apa bentuk hadiah yang Eyja dan Yana nak beri. Terima kasih sangat-sangat sudi join, sudi follow syarat.. Terima kasih sangat-sangat! :'))
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Hadiahnya:-
.
.
.
.
.
(5 orang daripada Blog Eyja & 5 orang daripada Lyana Ishak)

Pemilihan pemenang Eyja tak bincang lagi dengan Yana. Sebab Yana pun busy kerja (kesian dia kena paksa join GA aku, sorry taiyang :'D). Tapi insyaAllah kami akan beritahu kelak. :) Selamat berblogwalking, guys!


Senarai Peserta Giveaway by Lyana Ishak & Eyja Masliza

*Click banner kat atas kalau nak join. :)
.
.
---------------------------------------------------------------------------------------
SYARAT-SYARAT YANG BLOG EYJA TELAH PATUHI.



1st Giveway By FWS TAMAT

Giveaway By IgShop @luv.sweetchoco
Click banner kalau nak join.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 Syarat-syarat yang dah dipatuhi. :)
.
.
INSTAGRAM: @itseyja (tak follow pun takpe, sebab eyja tak guna sangat insta)
EMAIL: email.eyja@gmail.com

Giveaway By IgShop @luv.sweetchoco TAMAT

Template by Fearne Creative Design. Edited by Eyja Masliza. All contents belongs to the creator and editor. 2017.
© Blog Eyja. Design by Fearne.