22.3.17

Wordless: Header Baru

Alhamdulillah. Done edit header. Dah lama nak buat header baru. Tapi idea takdak pastu macam serabut nau semua benda. So hold dulu. Alhamdulillah, berkat kesabaran gwe langsung terjadinya header ini. Waduh! Nak shout out untuk 2 orang bloggers yang mencetuskan idea aku untuk hasilkan header yang cantik ni! Yeehaa!

Untuk BV, sebab buat freebies splash ni, Eyja gabung-mabungkan freebies dalam blog BV lalu terhasillah splash baru. huhuhuhu Thank you! <3
*header BV :)

Untuk Fatina, sebab guna template Fearne, Dapatlah eyja belek code untuk header, memandangkan header eyja buat tak jadi. Taktau pasaipa! Urgh. Bila bukak blog kat laptop, cantik je. Bila bukak kat handphone, apekebendelah header lama eyja jadi memanjang dia tak mengecik ikut size font. Kepala ngokngek betul. Bila compare code Fatina dengan code eyja rupanya width header eyja sampai 1000px, sedangkan Fatina punya sampai 650px je. So eyja cedok height dengan width, so barulah normal balik header eyja. Thank you, sayang! :**
*header Fatina :)

Lega header dah ada. Jangan dok bertukaq-tukaq satnih sudah. Hahahahahahahahahahahahahahahaha (gelak panjang sebab dah taktau nak taip apa.)

Till then, <3

7 comments

  1. awat cantik sangat header awak ni. merah hatiku melihatnya hihi 😄 kita sama-sama ye kan hehehe :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha tak tahu dah nak bubuh warna apa. hihi :D cantik lagi header awaaa okay! :P

      Delete
  2. cantik la header baru :D
    thanks sudi guna freebies kita :)

    ReplyDelete
  3. heheh sama sama dan terima kasih sayang <3

    ReplyDelete
  4. http://shahirahsarmy.blogspot.my/2017/02/segmen-follow-me-februari-2017-my-first.html jom join segmen ni. ^^

    ReplyDelete
  5. salam eyja.. Saya nabila. nak minta eyja buat header nabila boleh?? Kalau eyja tak berkeberatan, boleh send nombor eyja di email nab.? eilanur524@gmail.com. :) terima kasih.

    ReplyDelete


"Burung serindit terbang melayang,
Mari hinggap di ranting mati,
Bukan ringgit pandangan orang,
Budi bahasa tangkaian hati."

Berbudi dan berbahasalah seolah-olah esok kita akan mati.
Be courteous like it seems we are going to die tomorrow.

- http://www.blogeyja.com

Template by Fearne Creative Design. Edited by Eyja Masliza. All contents belongs to the creator and editor. 2017.
© Blog Eyja. Design by Fearne.