ASSALAMMUALAIKUM WBT ♥

Hai semua! Ehem, tetibakan Lyana dan Eyja nak adakan Giveaway by Lyana Ishak & Eyja Masliza ni. Takde sebab apa melainkan nak share rezeki kami bulan ni untuk kengkawan bloggers. At first kami berdua adakan Giveaway by Lyana Ishak & Eyja Masliza ni sebab nak merapatkan lagi ukhwah antara bloggers di samping boleh melepak kat blog sana-sini yang join Giveaway ni. Selain tu, lebih kepada amal jariah sebab... KAMI SERTAKAN HADIAH! Jeng.. Jeng.. Jeng.. But first, let's take a look at the "syarats" first :)

Syarat-syarat bagi menyertai Giveaway by Lyana Ishak & Eyja Masliza

1. WAJIB follow blog Lyana Ishak & Blog Eyja
2. WAJIB like page Lyana Ishak's Stories & Lensa Manja
3. Optional add google+ Lyana Ishak & Eyja Masliza
4. Optional follow instagram Lyana Ishak & Eyja Masliza
5. Optional follow twitter Lyana Ishak & Eyja Masliza
6. Optional untuk tag rakan bloggers yang lain
7. Buat entri bertajuk Giveaway by Lyana Ishak & Eyja Masliza
8. Copy banner di atas dan backlink kan ke entri ni
9. Dah siap, linkkan entry anda di ruangan komen di bawah berserta:,
9a) Nama facebook, dan followers ke-berapa. (we strictly will check)
9b) Nama insta dan twitter anda. (kalau anda ada follow)

Done! Simple dan coolkan syarat-syaratnya? Hadiahnya takdelah grand sangat. Cuma insyaAllah berbaloi. So, ajak ramai-ramai rakan bloggers untuk join! Hadiah kami tak nak reveal lagi. (biarlah rahsia~) Kalau penyertaan memberangsangkan, jumlah pemenang dan hadiah akan meningkat dan akan diberitahu bentuk hadiah, insyaAllah. Kami akan update senarai peserta dari semasa ke semasa supaya kita boleh blogwalking dari blog ke blog. Wee!

Nota minda: Giveaway by Lyana Ishak & Eyja Masliza akan berlangsung selama dua minggu bermula dari 22 Mac (Rabu) hingga 4 April 2017 (Selasa).

Tuesday, April 4, 2017

Giveaway by Lyana Ishak & Eyja Masliza

Assalamualaikum hello guys! :D

So ni adalah senarai peserta bagi Giveaway by Lyana Ishak & Eyja Masliza. Mohon maaf sebab lambat sangat up entri untuk senarai peserta. Eyja ada masalah peribadi yang tak dapat nak dielakkan. Maaf sangat-sangat! Korang boleh click terus kat link blog di bawah untuk terjah dan follow :)

  1. http://thezafirahnazri.blogspot.com/2017/03/giveaway-by-lyana-ishak-eyja-masliza.html 
  2. http://www.cahayapermata.my/2017/03/giveaway-by-lyana-ishak-eyja-masliza.html
  3. http://tarotthefool.blogspot.my/2017/03/giveaway-by-lyana-ishak-eyja-masliza.html
  4. https://mainakjoin.blogspot.my/2017/03/giveaway-by-lyana-ishak-eyja-masliza-22.html
  5. http://sukasukasurirumah.blogspot.my/2017/03/giveaway-by-lyana-ishak-eyja-masliza.html
  6. http://syasyafiefie.blogspot.my/2017/03/giveaway-by-lyana-ishak-eyja-masliza.html
  7. http://inisemuapoyolaaa.blogspot.my/2017/03/giveaway-by-lyana-ishak-eyja-masliza.html
  8. https://ladyinredplanner.blogspot.my/2017/03/giveaway-by-lyana-ishak-eyja-masliza.html
  9. http://muslimahsejati96.blogspot.my/2017/03/giveaway-by-lyana-ishak-eyja-masliza.html
  10. http://mrsablogstori.blogspot.my/2017/03/giveaway-by-lyana-ishak-eyja-masliza.html
  11. http://www.budakgemuk.net/2017/03/giveaway-by-lyana-ishak-eyja-masliza.html
  12. http://mulan-sahbanu.blogspot.my/2017/03/giveaway-by-lyana-ishak-eyja-masliza.html
  13. http://msvelentine.blogspot.com/2017/03/giveaway-by-lyana-ishak-eyja-masliza.html
  14. http://jom-santai-aje.blogspot.my/2017/03/giveaway-by-lyana-ishak-eyja-masliza.html
  15. https://umienurpu3.blogspot.sg/2017/03/giveaway-by-lyana-ishak-eyja-masliza.html
  16. http://theaaisy.blogspot.my/2017/03/giveaway-by-lyana-ishak-eyja-masliza.html
  17. http://mawarberduri-piqa.blogspot.my/2017/03/giveaway-by-lyana-ishak-eyja-masliza.html
  18. http://queensyanis.blogspot.my/2017/03/giveaway-by-lyana-ishak-eyja-masliza.html
  19. http://jombercontest.blogspot.my/2017/03/giveaway-by-lyana-ishak-eyja-masliza_30.html
  20. http://www.sayidahnapisah.com/2017/03/giveaway-by-lyana-ishak-eyja-masliza.html
  21. http://www.kasihjuju.com/2017/03/giveaway-by-lyana-ishak-eyja-masliza.html
  22. http://elsaalicious.blogspot.my/2017/03/giveaway-by-lyana-ishak-eyja-masliza.html
  23. Next...

Orait. Korang yang join mesti tertanya-tanya, kan? Apekebende lah si Yana dengan Eyja ni nak bagi..... Hehehe. Eyja kabo rope hadiah kat sini tanda tersangat amatlah menghargai kalian yang sudi join Giveaway by Lyana Ishak & Eyja, tak kesah pun apa bentuk hadiah yang Eyja dan Yana nak beri. Terima kasih sangat-sangat sudi join, sudi follow syarat.. Terima kasih sangat-sangat! :'))
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Hadiahnya:-
.
.
.
.
.
(5 orang daripada Blog Eyja & 5 orang daripada Lyana Ishak)

Pemilihan pemenang Eyja tak bincang lagi dengan Yana. Sebab Yana pun busy kerja (kesian dia kena paksa join GA aku, sorry taiyang :'D). Tapi insyaAllah kami akan beritahu kelak. :) Selamat berblogwalking, guys!


Senarai Peserta Giveaway by Lyana Ishak & Eyja Masliza

business, code, coding
Nampak tak gambar bawah ni? Nampak tak? Tak nampak, kan?? Hah, sama lah! Aku pun tak nampak gak mana bloglist aku! Tinggal tajuk je. Content takdak pacita! Urghh. Ni rimas kalau ada terusik code ni. Habis hilang. Dahlah bloglist takleh copy code. Hmmmm...... Totally speechles aku..

Wednesday, March 22, 2017

Wordless: Ni Nak Ngamuk Ni!

Alhamdulillah. Done edit header. Dah lama nak buat header baru. Tapi idea takdak pastu macam serabut nau semua benda. So hold dulu. Alhamdulillah, berkat kesabaran gwe langsung terjadinya header ini. Waduh! Nak shout out untuk 2 orang bloggers yang mencetuskan idea aku untuk hasilkan header yang cantik ni! Yeehaa!

Untuk BV, sebab buat freebies splash ni, Eyja gabung-mabungkan freebies dalam blog BV lalu terhasillah splash baru. huhuhuhu Thank you! <3
*header BV :)

Untuk Fatina, sebab guna template Fearne, Dapatlah eyja belek code untuk header, memandangkan header eyja buat tak jadi. Taktau pasaipa! Urgh. Bila bukak blog kat laptop, cantik je. Bila bukak kat handphone, apekebendelah header lama eyja jadi memanjang dia tak mengecik ikut size font. Kepala ngokngek betul. Bila compare code Fatina dengan code eyja rupanya width header eyja sampai 1000px, sedangkan Fatina punya sampai 650px je. So eyja cedok height dengan width, so barulah normal balik header eyja. Thank you, sayang! :**
*header Fatina :)

Lega header dah ada. Jangan dok bertukaq-tukaq satnih sudah. Hahahahahahahahahahahahahahahaha (gelak panjang sebab dah taktau nak taip apa.)

Till then, <3

Wordless: Header Baru

Segmen BLOGLIST April 2017 ciklapunyabelog dot blogspot dot my.
I tagged Budak Vanilla and Atheera Dayana to join this segmen.

Comment(s):

1. Panjang sangat homepage. Boleh try guna Read More to make it more easier and fast loading.
2. There is NO Top Button. It's so hard memandangkan homepage Cik La terus full entry untuk setiap satu entry, so berjela-jela panjangnya. So, ini berkait dengan komen pertama eyja. Harap boleh diperbetulkan. :)
3. I cannot find your Labels at first. So senang cakap make it more senang nampak. Sebab eyja suka search based on Labels.
4. CikLa boleh try letak Scroll Bar untuk blog archive dan bloglist. Boleh rujuk {tutorial ni}.
5. I LOVE YOUR TIPS, MACAM_MACAM, KISAH BUNGA, SHARING and ETC! ALL OF THAT!
6. Don't ever stop blogging. Because (my answer is at #5).


Tuesday, March 21, 2017

Segmen Bloglist April 2017 ciklapunyabelog

Starlavenderluna's Journal Of Life
Click at the picture to join :)

Segmen: Awak Follow Saya, Saya Follow Awak By Shikin Razali

© Blog Eyja. Design by Fearne.